Onze praktijk is uitgegroeid tot een plek waar verschillend zorgprofessionals nauw samenwerken, onder hetzelfde dak, om kinderen, jongeren en volwassenen zo effectief mogelijk te helpen

Graag stellen we onze samenwerkingspartners aan u voor:

Praktijk Spil

SPIL is een praktijk voor kind, jeugd en hun ouders. Ze geven o.a. antwoord op de vraag waar een leer- en/of gedragsprobleem door veroorzaakt wordt. Spil zorgt voor gedegen specialistische diagnostiek en behandeling, zoals bijvoorbeeld bij een vermoeden van dyslexie, dyscalculie, ADD/ADHD, autisme, angst/faalangst, persoonlijkheidsproblemen.

Na diagnostiek volgt een behandeling; psycho-educatie, EMDR of een andere traumabehandeling, cognitieve gedragstherapie, speciale gezinsbegeleiding.

annemiekjacobs@praktijkspil.nl
www.praktijkspil.nl

Dadoen!

Debbie Potters geeft creatieve therapie aan jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. Belangrijk om te weten is dat je niet creatief hoeft te zijn om deze vorm van therapie te volgen. Creatieve therapie is geschikt wanneer je last hebt van psychische, sociale of emotionele klachten. Creatieve therapie is een vorm van therapie waarbij de nadruk ligt op het werken met creatieve materialen. In plaats van vooral praten (bijvoorbeeld bij een psycholoog), ga je door middel van het werken met creatieve materialen aan de slag met je klachten. Er wordt gewerkt met verschillende materialen, bijvoorbeeld: verf, klei, hout, karton, papier, potloden en krijt.

info@dadoen.nl

www.dadoen.nl

Praktijk LEF!

LEF! Is een pedagogiek praktijk voor advies, coaching en educatie. Vanuit een oplossingsgerichte visie gaan zij samen op zoek naar een oplossing.

Bij praktijk LEF zijn Marja Franken (onderwijs- en ontwikkelingspsycholoog NIP, oplossingsgerichttherapeut, sova-trainer) en Stefanie van Dijk (leerkracht speciaal onderwijs, Master SEN (RT/IB), oplossingsgericht onderwijs, sova-trainer) werkzaam.

info@praktijklef.nl

www.praktijklef.nl

Praktijk optigroei

Dieke Schuurmans is orthopedagoog en eigenaresse van Optigroei. Praktijk Optigroei richt zich op kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met verschillende problemen in ontwikkelen en/of opvoeden. Optigroei biedt behandeling op verschillende gebieden, zoals: verstoorde gezinsrelaties, emotionele problemen, sociale problemen, zoals gepest worden en weerbaarheid. Dieke heeft veel ervaring met trauma- en hechtingsproblematiek. Bij Optigroei heb je de regie over je eigen hulpverleningsproces. Enkele behandelvormen die mogelijk zijn; speltherapie, speldiagnostiek, Sherborne, EMDR, cognitieve gedragstherapie, intensieve ambulante gezinsbegeleiding en systemische gesprekken met het gezin.

info@optigroei.nl

http://www.optigroei.nl/

LOGO-GLUNDERKRACHT-WT3

Glunderkracht Kindercoaching

Ieder kind zit wel eens wat minder lekker in zijn vel, dat hoort bij het opgroeien. Het is echter niet fijn als verdriet, boosheid of angst voortdurend een rol in het leven van je kind spelen en daardoor ontwikkeling en geluk in de weg staan. Als ouder wil je dit graag oplossen en je kind helpen. Vaak sta je net iets te dichtbij om de juiste hulp te kunnen bieden. Een kindercoach is dan een mooie kans. Door wat afstand van de situatie, professionele inzichten en brede ervaring kan een coach jouw kind begeleiden met waar hij/zij tegenaan loopt.

www.glunderkracht.nl
kim@glunderkracht.nl

logo Nusa Yoga

Nusa Yoga

Nusa Yoga is een kleinschalige yogastudio in het centrum van Oosterhout. Een plek waar je jezelf kunt zijn en jezelf kunt ontwikkelen. Waar aandacht voor jou, professionaliteit, gezelligheid, en aandacht voor de techniek voorop staan.

Op de site vind je meer info over lessen en events.

Chantal Muller-Dijkstra

info@nusayoga.nl

www.nusayoga.nl

Praktijk van Oers

Van Oers Psychologie is een praktijk voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar met lichte tot matige psychische klachten. Denk bijvoorbeeld aan onzekerheid, angst of somberheid. Maar ook aan traumaverwerking.

Wanneer jongeren vastlopen en graag willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en houden van een aanpak die persoonlijk en laagdrempelig is, dan help ik ze graag op weg!

Noortje van Oers

www.praktijkvanoers.nl

Logopedie Praktijk Oosterhout Noord

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met huisarts, specialist of tandarts.
Maar logopedie is meer dan spraakles, omdat niet alleen spraakstoornissen zoals slissen, stotteren of slikken worden behandeld. Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kunt u bij de logopedist terecht.

Logopedie houdt zich dus bezig met communicatie in de ruimste zin van het woord.

Barbara de Wolff

www.logopediepraktijk-teteringen.nl
barbaradewolff@casema.nl

5.Menu-Wissel-Bottom4
5.Menu-Wissel-Bottom2
5.Menu-Wissel-Bottom3