Spel- en dramatherapie is een vorm van creatieve therapie, waarbij de nadruk ligt op spelen en niet zo zeer op praten. Elke vorm van spel kan worden ingezet om een kind te begrijpen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Voor kinderen is het vaak nog te moeilijk of te bedreigend om te praten over wat hen dwars zit. Spelen is voor kinderen een natuurlijke en veilige manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Spel is de taal van het kind.

De therapie kan helpen bij uiteenlopende sociaal- emotionele problemen. Het is een doelgerichte behandelvorm, waarbij kinderen en jongeren op een actieve manier leren om te reageren op situaties of emoties. Het doel van de therapie is om moeilijkheden te herkennen, te accepteren en te experimenteren met gedrag zonder dat dit directe consequenties heeft.

Therapeutisch spel geeft, op een veilige en positieve manier, inzicht in gedachten en gevoelens, waardoor het kind emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven.

Heeft bovenstaand uw interesse gewekt, denkt u dat uw kind gebaat kan zijn met onze hulp? Of heeft u vragen en zou u graag meer willen weten? Mail of bel ons gerust! Dan maken we een afspraak.