Ieder schooljaar verzorgen we bij Kindertherapie Oosterhout drie weerbaarheidstrainingen.

De trainingen zijn doelgericht en vinden plaats in een veilige setting. In spelsituaties oefenen we om flexibel om te kunnen gaan met de werkelijkheid. De kinderen zullen positieve ervaringen opdoen in een veilige situatie, hier zal het zelfvertrouwen van groeien. De training geeft op een positieve manier, inzicht in gedachten en gevoelens. Tijdens de training leren de deelnemers om voor zichzelf op te komen en problemen op te lossen op een manier die bij hen past.

Voorafgaand aan de training vindt een gesprek plaats met ouders. Het traject wordt afgesloten met een telefonisch oudergesprek. Een goed contact tussen ouders en de trainer heeft een positief effect op de groei van het kind. De kosten van een weerbaarheidstraining zijn € 375,00. Wanneer uw zorgverzekering speltherapie vergoedt kunnen we een factuur maken die in te dienen is bij uw zorgverzekering. Dit kunt u aangeven bij de aanmelding.

Mail of bel ons gerust! Dan maken we een afspraak.

Een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 4-5-6.

Iedereen wil zijn kind gelukkig zien en merken dat het zich fijn voelt in een groep. Tijdens deze groepstraining leert het kind voor zichzelf op te komen en zichzelf te laten zien. Belangrijke onderwerpen worden spelenderwijs behandeld zoals opkomen voor jezelf, omgaan met emoties, kijken naar je kwaliteiten en leren ontspannen.

De kinderen leren om:

  • Sterk zijn zonder te vechten
  • Trots zijn op jezelf
  • Problemen oplossen op een manier die bij je past

Deze training start op de eerste dinsdag na de herfstvakantie van 17.00 – 18.00 uur en duurt 8 weken.

Een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 2-3.

Tijdens de bijeenkomsten staat het konijn Dikkertje Dapper centraal. Dikkertje is een konijn dat graag met andere dieren in het bos zou willen spelen. Hij weet niet zo goed hoe hij dit aan moet pakken. Hij vindt nieuwe dingen vaak reuze spannend en is verlegen. Samen met de kinderen zal Dikkertje gaan ontdekken dat je veel meer kunt dan je denkt.

Spelenderwijs leren de kinderen:

  • Om zichzelf te laten zien
  • Om voor zichzelf op te komen op een manier die bij ze past
  • Om meer zelfvertrouwen te hebben

Deze training start op de eerste dinsdag na de kerstvakantie van 17.00 – 18.00 uur en duurt 8 weken.

Een weerbaarheidstraining voor kinderen van groep 7-8.

Iedereen wil zijn kind gelukkig zien en merken dat het zich fijn voelt in een groep. Dat zijn kind weerbaar is en klaar is voor de grote stap naar het Voortgezet Onderwijs. In deze groepstraining leren kinderen om voor zichzelf op te komen en zichzelf te laten zien.

Wat leer je:

  • Trots zijn op jezelf
  • Stevig in je schoenen staan
  • Problemen oplossen op een manier die bij jou past
  • Inzicht krijgen in je emoties

Deze training start op de eerste dinsdag na de voorjaarsvakantie van 17.00 – 18.00 uur en duurt 8 weken.